Informatie coronavirus en WVO Zorg

Wij houden u via deze weg op de hoogte van het nieuws rond het coronavirus en de verschillende maatregelen bij WVO Zorg. 

 

Bezoek weer mogelijk!
Gelukkig is het zover. Uiterlijk op 2 juni kunnen we weer bezoekers ontvangen bij WVO Zorg. Het bezoek bestaat altijd uit één vaste bezoeker per bewoner. Het is belangrijk dat vaste bezoekers een afspraak maken, voordat zij op bezoek komen. Zo weten we wanneer we iemand kunnen verwachten. Uiteraard informeren wij alle cliënten of hun eerste contactpersoon hier persoonlijk over. Wilt u cadeautjes, kaartjes of bloemen meenemen? Dat is geen probleem! Het meebrengen van een huisdier is helaas niet toegestaan.

 

Hoe zorgen we samen voor hygiëne en veiligheid?

Elkaar een knuffel geven, kan helaas op dit moment nog niet. We vragen u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen, dus ook als u bij ons op bezoek bent. 
Als u op bezoek komt, vragen wij u naar uw gezondheid. Ook nemen we uw temperatuur op. Zorgt u zelf ook voor goede hygiëne! Zo vragen we u uw handen te wassen voordat u binnenkomt. En hoest en niest u in elk geval in uw elleboog. Wij zorgen ervoor dat er desinfecterende handgel aanwezig is in de ruimte waar u op bezoek gaat.  

 

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken gaan regelen? Neemt u dan even contact op met uw contactpersoon op de locatie. Heeft u een meer algemene vraag over de bezoekregeling binnen de verpleeghuizen? Bekijk dan eens de vraag-antwoord-lijst van branchevereniging ActiZ. 

 

Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

De VVT organisaties in Zeeland hebben een dashboard gemaakt. Hierin is te zien hoeveel positief geteste cliënten er in de verpleeghuizen  zijn (geweest) op gemeentelijk niveau. Iedere week verschijnt er op donderdag op deze plek een actueel overzicht. Het is een cumulatief overzicht, dus van de volledige periode. Het overzicht is een samenwerking van de volgende zorgorganisaties: Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom.

 

In contact blijven met elkaar blijft belangrijk
Juist in deze bijzondere tijden waar fysiek contact niet mogelijk is, is het voor het welzijn van cliënten extra belangrijk dat zij op andere manieren in contact blijven met dierbaren. Zo is het op al onze verpleeghuislocaties mogelijk om een 'raamgesprek' te houden met uw naaste. Even elkaar zien, met elkaar kletsen, maar uiteraard op een veilige manier met een raam ertussen. Verder zijn er tablets en smartphones beschikbaar gesteld, zodat cliënten kunnen (video)bellen of chatten via Skype en WhatsApp met familie en naasten. Naast (video)bellen, worden kaarten, tekeningen, gedichten en pakketjes ook enorm gewaardeerd. Cliënten en bewoners mogen dit gewoon ontvangen. 

 

Bezoeken bewoners in de woonzorgcentra

Komt u op bezoek bij familie of een bekende in het woonzorgcentrum? We vragen u de kortste route te nemen en geen algemene andere ruimtes te bezoeken. Let daarbij goed op uw handhygiëne en de 1,5 meter afstand tussen mensen. Kom niet naar onze locaties als u ziekteverschijnselen heeft (koorts, neusverkouden, hoesten, recent opgetreden benauwdheidsklachten).

 

Samen kunnen we meer!

De laatste tijd zien we steeds meer mooie initiatieven ontstaan om onze medewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken. Van bands die muziek komen maken in onze binnentuinen en stoepkrijt teksten op de stoep tot prachtige knutselwerken die door kinderen uit de wijken bij ons worden bezorgd en mooie bossen bloemen op alle locaties. Veel van deze bijzondere initiatieven delen we via onze social media kanalen facebook of Instagram. Neem gerust een kijkje om te zien wat voor mooie acties er voorbij komen. 

 

Cliënten in de thuiszorg

Om met mensen voor mensen te kunnen blijven zorgen, hebben wij diverse maatregelen genomen om onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. We begrijpen dat dit een moeilijke tijd is en dat er wellicht vragen zijn over de (huishoudelijke) thuiszorg. WVO Zorg neemt extra maatregelen. We willen onze medewerkers zo goed mogelijk beschermen, zodat ze zelf niet ziek worden. Maar vooral ook om te voorkomen dat ze, onbedoeld, cliënten of elkaar besmetten. Onze thuiszorgmedewerkers hebben daarvoor instructies ontvangen. Instructies over o.a. hoe te handelen als cliënten verkouden zijn, wat te doen als er een vermoeden is van een coronavirus besmetting en hoe om te gaan met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals bijvoorbeeld mondkapjes. Natuurlijk staat tijdens het werk goede hygiëne voorop. Ook daar zijn afspraken over gemaakt. Verder weten de thuiszorgmedewerkers wat te doen als zij zelf klachten hebben.

 

WVO Zorg en Zorgstroom hebben een speciaal Corona Thuiszorgteam dat alleen zorg verleent aan cliënten die het coronavirus hebben opgelopen of ervan verdacht worden. Het team levert zorg op Walcheren en neemt desgevraagd ook Walcherse cliënten over van andere zorgaanbieders. Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de reguliere zorg, proberen we de verspreiding van het virus te beperken. 

 

Een medewerker van WVO Zorg met ziekteverschijnselen (koorts, neusverkoudheid, hoesten, recent opgetreden benauwdheidsklachten) bepaalt samen met de teamleider of werken mogelijk is. Deze instructies gelden voor álle medewerkers van WVO Zorg, dus ook stagiaires, leerlingen én zzp’ers. Ziekmeldingen van medewerkers worden extra gecheckt op symptomen van het coronavirus. 

 

Activiteiten en bijeenkomsten  

Bijeenkomsten en activiteiten op al onze locaties blijven voorlopig geannuleerd. Natuurlijk proberen wij deze maatregel zo goed mogelijk te compenseren door andere vormen van contact en/of activiteiten te bieden.

 

Huurders van ruimtes
Stapsgewijs starten we onze zorg- en dienstverlening weer op. Medische zorg gaat hierbij voor. Externe huurders van ruimtes op onze locaties zijn daarom nog, onder voorbehoud, niet welkom tot 1 september. 

 

Vrijwilliger bij WVO Zorg
De bezoekregeling blijft wat betreft vrijwilligers aangescherpt. Vrijwilligers kunnen helaas nog geen bezoek brengen de verpleeghuizen of De Zoute Viever brengen. Alleen vrijwilligers die niet op één van deze locaties werken en die geen direct cliëntencontact hebben (bijvoorbeeld een vrijwilliger in de bakkerij) kunnen langs blijven komen. Mocht u momenteel binnen uw huidige vrijwilligerswerk niets kunnen betekenen, maar mocht u zich op een andere manier in willen zetten, laat het gerust weten aan onze vrijwilligerscoördinator Annelies Ros; via a.ros AT wvozorg DOT nl

 

Dagbestedingslocaties en ontmoetingsplek Tuinhuis

Onze dagbestedingslocaties zijn voorzichtig aan het opstarten. Waar nodig en gewenst kunnen cliënten weer gebruik maken van de dagbesteding. 

 

Paramedische dienst

Onze fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten zijn de zorgverlening voor cliënten van buitenaf voorzichtig aan het opstarten. 

 

Brasserieën en gezamenlijk een hapje eten
Ondanks dat de overheid heeft besloten dat restaurants en cafés per 1 juni weer open mogen, blijven onze Brasserieën en terrassen tot nader bericht gesloten. Ook de maatregel met betrekking tot het keuzemenu (open tafel) blijft voorlopig ongewijzigd. Bezoekers die niet op deze locaties wonen, maar wel ’s middags of ’s avonds een hapje mee eten, kunnen gebruik maken van onze maaltijdservice aan huis.

 

Een uitzondering is gemaakt voor de bewoners van Ter Reede die momenteel hun maaltijd vanuit de brasserie in hun appartement geleverd krijgen. Deze doelgroep wordt hier persoonlijk over geinformeerd over de tijden waarop ze welkom zijn en welke maatregelen en voorwaarden er gelden.   

  

Bakkerij en winkel Ter Reede
De openingstijden van de bakkerij en winkel blijven voorlopig hetzelfde. De bakkerij van Ter Reede is open van 09.00 tot 11.00 uur. De winkel van Ter Reede is open van 13.00 tot 15.00 uur.  

 

Ingang locaties
Voor de mensen die toch naar onze locatie komen, blijft goede (hand)hygiëne van groot belang. Om u hier bij te helpen staat bij iedere ingang van onze locaties een dispenser met ontsmettingsmiddel.

 

Vergeet één ding niet, u bent niet alleen!

Allemaal voelen we de Corona crisis en we worden op radio en tv overspoeld met nieuws. Eén ding willen we u nog graag meegeven: u bent niet alleen! Mocht u om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben, weet dan dat u op WVO Zorg kan rekenen. Weet ook dat, mochten we de hulp binnen de eigen deuren niet direct kunnen leveren, we in nauw contact staan met andere (hulp)organisaties. We geven u hieronder een paar suggesties waar u wellicht uw voordeel mee kunt doen:

 

WVO Maaltijdservice

Boodschappendienst van Manteling

Heel Middelburg belt van Welzijn Middelburg

Zomaar een praatje van ANBO medewerkers

 

Meer informatie 
Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en voor wat u zelf kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Het RIVM heeft een landelijk informatienummer: 0800 - 1351.

Ook kunt u bellen met ons algemene nummer 0118 – 448 448.  Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden en met u mee denken.