Eerstelijns Logopedie

Vanaf 1 augustus 2018 is het bij WVO Zorg mogelijk om eerstelijns logopedie aan te vragen. Logopedie is een therapie die nodig is als er problemen zijn met de ademhaling, stem, spraak, taal, gehoor en slikken.

 

Door ziekte, een ongeluk, ouderdom of stress en angst kunnen hier problemen bij ontstaan. Bijvoorbeeld moeite om een gesprek te voeren, last van benauwdheid of moeite hebben om een maaltijd te nuttigen zonder te verslikken. De logopedisten van WVO Zorg zijn gespecialiseerd in onder andere neurorevalidatie, afasietherapie, adem-stemtherapie, therapie na oncologische behandeling en behandeling bij de ziekte van Parkinson. Door samenwerking met de thuiszorg, ergotherapie en fysiotherapie van WVO Zorg proberen de logopedisten een zo goed mogelijke communicatie naar elkaar op te zetten, zodat zij per cliënt de beste mogelijke zorg kunnen bieden. Voor eerstelijns logopedie is een verwijzing van de arts of specialist nodig.

 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van logopedie? Neem dan gerust contact op met de logopedisten via 0118 - 448 320 of logopedie AT wvozorg DOT nl.