Een nieuw hospice voor WVO Zorg

In Vlissingen, in het gebouw van Ter Reede, bouwt WVO Zorg aan een nieuw hospice. Dit ter vervanging van het huidige hospice. Het huidige hospice telt vier gastenkamers en met de nieuwbouw kunnen straks zeven gasten in het hospice verblijven.

 

Veel mensen willen in de laatste levensfase het liefst thuis sterven. Maar als het zover is, wordt toch vaak voor de veiligheid, comfort en goede zorg van een hospice gekozen. Onze gasten in het hospice willen we een comfortabele en gastvrije omgeving bieden. De gastenkamers in het nieuwe hospice worden comfortabel uitgevoerd, met een mooi houten bed, een zithoek, kleine pantry en eigen sanitair. Verder komt er in het hospice een huiskamer, maar ook een stilteruimte waar familie of vrienden zich in alle beslotenheid kunnen terugtrekken. Het hospice beschikt over koppelbedden, zodat een partner of een zoon of dochter comfortabel op de kamer van hun naaste kunnen overnachten. Een professioneel en multidisciplinair team staat voor de gasten klaar en dagelijks zijn er vrijwilligers aanwezig op het hospice. Het hospice gaat ondersteund worden door Stichting vrienden hospice WVO Zorg. De stichting zorgt voor extra financiële bijdragen om in het hospice zoveel mogelijk een thuissituatie te creëren.

 

Om de nieuwbouw te realiseren komt er een 3e verdieping bovenop een verbindingsgang van Ter Reede. De bouw wordt zoveel mogelijk elders voorbereid, zodat bewoners er zo min mogelijk van gaan merken. De planning is dat eind van het jaar het hospice klaar is. Het huidige hospice wordt omgebouwd tot 5 verpleeghuisplaatsen met een woning. Door de nieuwbouw is WVO Zorg op zoek naar medewerkers voor o.a. het nieuwe hospice.