CineCity opent filmtheater in Scheldehof

Donderdag 3 mei openen de deuren van het nieuwe filmtheater in woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen. Vrijwel dagelijks zullen in het theater, omgedoopt tot Vlissings FilmTheater, voornamelijk de betere filmhuisfilms vertoond worden.

 

Het nieuwe Scheldehof van WVO Zorg beschikt over een multifunctionele zaal met in totaal 76 stoelen en een professioneel filmscherm. De zaal is voor een deel voorzien van stoelen op gelijkvloerse plekken, waar mensen kunnen zitten die geen trappen meer kunnen lopen. Ook zijn er rolstoelplekken op de begane grond. Bioscoop CineCity verzorgt het film programma. WVO Zorg krijgt de films van CineCity en is dus geen concurrent, maar een welkome aanvulling op het reeds bestaande programma van de bioscoop.

 

Vanaf 3 mei is het Vlissings FilmTheater geopend voor het publiek. Om te beginnen draait er elke avond, behalve op maandag, een film om half acht ’s avonds. Daarnaast zijn er op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag, vanaf 15:00 uur, kindervoorstellingen te zien. In de komende periode zal onderzocht worden of het filmaanbod uitgebreid kan worden. In september wordt de zaal in ieder geval volledig ingezet voor Film by the Sea.

 

Primeur
De eerste film die morgen in het filmtheater draait is The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Aankomend weekend is speciaal voor kinderen Buurman & buurman hebben een nieuw huis! te zien. Het weekend van 19 en 20 mei staat in het teken van Annie M.G. Schmidt. Er zijn dan diverse verfilmingen van haar boeken te zien, zoals Minoes, Abeltje en Pluk van de Petteflet.

 

Programma en kaartjes
Het volledige filmaanbod van het Vlissings FilmTheater is te vinden op de website van CineCity. Tickets zijn zowel op de website van CineCity als een halfuur voorafgaand aan de voorstelling op locatie verkrijgbaar.